"6 TAHUN MENCARI CINTA"

Views
aishh bile acu bace kisah 13 TAHUN MENCARI CINTA acu teringat plak kisah acu dan " capital I " dlu...mase acu kenal dye mase form 1...kiteorang xpernah berjumpe then hanya pernah sekali acu bagi dye pic acu..dan dye pon bg pic dye kat acu..time tu kan xde facebook lagi..so hanya berhubung melalui telefon rumah..

nak beli fon pon xmampu...tiap2 hari dye akan call acu...mase tu acu form 1 then dye form 5 spm tahun tu...so pas spm dye ckp dye dapat sambung stady ke johor...makin lame makin terpisah..kami berdua lost ctc...acu mencari jugak jejak dye balik..tapi xpernah jumpe..

tapi sabtu baru2 ni...8 hb acu komen2 dengan kawan dalam facebook..tetibe naik komen name M*** I****...ermm acu mcm kenal name tu..acu xtaw kenapa hati acu kuat sgt ckp tu dye capital I yg acu cari2 selama ni..acu sendiri xtahu ape tujuan acu cari dia...

acu tanye la dye...awak ni M*** I**** yg keluarga awk ambil anak angkat then awk dah xde ayah..pastu dye mcm pelik..mcm mane acu tahu pasal dye...pastu acu pon add lah dye..start dr situ lah kiteorang chat...bayang kan lah dr acu form 1 tu sampai lah skrg umur acu dh 19 tahun ..baru jumpe balik si capital I ni..alah tapi xlah sehebat 13 tahun mencari cinta kan..?? acu baru 6 tahun xcontact..


Then acu n dye pon mule mengingati..mula2 dye xingat acu ni sape..maklom lah..kiteorang ni xpernah berjumpe ..hanya gambar surat dan call menjadi penghubung..lagi pon mase tu acu skul agama duk hostel..susah nak berhubung..

selepas tu baru lah dia cakap..." saya simpan lagi kad raya yg awk bagi dlu" ..?? hah dalam aty acu ni berdebar2...urmm ingat lagi dye kan...acu ingat kan dye dah betul2 xingat kisah ni..tibe2 dye mintak maaf kat acu..

acu pon xtahu kenapa dye mntak maaf...so acu pon tanye lah...knp awk perlu mntak maaf dgn sy..sedang kan awk xbuat salah pon dgn saye..? lagipon citer kite ni dah lame berlalu.......

"klu x slah sy sy la pnybabnye lost cont...sy yg tkar no..maafkan sy...sbnarnye sy tipu yg sy bjar kat jhor...sy sbnarnye bjar kat jgka 6 je..ntah la...mse tu x knl erti cnta..yg sy tau mse tu nak sronok je...
bse la..bdk br knl cinta..cnta mnyet...maafkan sy...sy rse klu x trus trang sy jdai x tenang..mne la tau nnt sy mati ke..x smpat nak mntak maaf ngn awk..tul x?? tu je la....maafkan sy awk...tp kite msh lg kwn kn?"



untuk ape acu berdendam dgn dia..sedang kan selama 6 tahun acu mencari dye balik....last2 jumpe dlm fb je..lawak pon ade...sweet pon ade...ermm xsangke kan..fb ni banyak wat acu jumpe balik ex couple acu n sahabat2 lame yg dah lost contact..now ade lagi 3 orang jek ex acu yg acu xjumpe lagi dalam fb then ada lah dua tiga orang sahabat acu yg xjumpe lagi..

acu hope dgn pertemuan kat facebook ni ...boleh lah berhubung kembali dengan diorang2....ops berbalik kisah tadi tu...dye dah pon bertunang hampe kejap hahaha xde lah...acu oke jek..lagi pon xde pape feel dah dkt dye..just anggap sbgai kwn..acu doa kan kebahagiaan dye..semoga dye bahagia ke anak cucu bile dah bernikah nanti...urmm.?? ape jadi ea ngan ex acu yang lain..?? ntah2 ade yg dah kawen kan..sampai aty xjempot acu...

ni yang acu nak tacink lebih ni...kalo ye nak kawen jempot la acu..hurmm..ape daaa....oke lah xsweet pon kan ctew kami..haha..ape2 pon acu stil cmni lagi..lambat lagi kot nak pkir sal kahwin nikah ni..mude lagi hehe..

kbye !
Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
4 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

4 ulasan:

Pendamba Mawar berkata...

hehe.wa..untung la..sy ni nak cari sapa kat FB...

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

pedamba : dh jdoh nak jmpe balik..even sbgai seorang kwn pon hehehe..

era kecik berkata...

nice entry ... singgah sini :)

tak tahu nak komen apa... he he he

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

hohoho xpe ..tenks sbb sudi singgah n bace entry ;)

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ