mesti korang nak tahu ape yg seram semalam kan....??

Views


ishhhh....xde mood seram dah nak menulis pagi ni..tapi kalau semalam memang confirm seram...naseb ada mak acu  tido sebilik dengan acu..kalau x confirm mengigil semalam....

al kisah nye...semalam mulut acu ni xtaw lah kenapa dok 24jam membebel mengalah kan bontot ayam...acu ni bukan nye jenis suke makan bontot ayam..tapi xtaw lah semalam acu geram gila tgk anak2 sedara acu ni...xpotong kuku...macam membela budak kat bawah ni jek..



kuku mak ai...mengalah kan kuku setan...geram rase...budak2 tahu lah pergi sekolah bukan belajar kut..dok main sana sini..so kotor lah mengalah kan setan kuku nye...so acu pon suruh lah diorang pergi basuh kaki tangan semua..then datang jumpe acu balik..acu potong kan lah.....

"so nak di jadi kan citer..acu lupe pesan membe2 mase kat asrama dulu..malam2 sepatut nya jangan potong kuku..then kalau kat asrama dulu2..jangan main badminton ke..ape2 permainan jek lah kat court wktu malam..sebab nye..nanty tengah malam..menda hantu setan ni dok nganjing (dok main balik ..siap gelak2 lagi..tp bila tgk xde orang pon) "

jadi lepas acu ciap2 potong semua acu suruh diorang semua pergi naik tido kat tingkat atas rumah..so kat bawah ada satu bilik je...acu tido ngan mak acu..sebelum tidur tu acu dok ngadap lapy...tetiba dalam pukul 1145pm ..acu dah padam semua lampu kat luar dan dalam bilik..ada bunyik macam org ketip kuku (potong kuku) ...



mak aihhhh nganjim kuat set nim...acu mule lah dh fikir bukan2..nak gi tengok ke xnak...? acu pon tengok kot celah2 pintu tu..xda cahaya pon..xkan lah akak acu dok kepik kuku dalam gelap...tu pon kalo akk turun bwh..acu rase semua dah tidor..tinggal acu sorang jek yg dok terkebil2 dga setan dok nganjim kuat....

"ermm so acu ni dah start gigil..update status ...tutop laptop semua..acu baca ayat kursi..tapi stil bunyi2 owg ketip kuku...lame jugak ah...nak kua takut...so acu pon ambil earfon acu yg besar gedabak tu...punye lah strees bunyi dye xbehenti2..acu pasang surah al kafirun !~ memang acu suka sgt dengar surah tu..."

xlama lepas tu dalam 5 minit baru lah menda tu xbunyik dah..so acu pon terus tidur ..malas nak pikir panjang2..patot la orang2 tua2 cakap jangan ketip kuku waktu malam..xpasal2 hantu setan dah nganjing acu semlam haha..


jadi pagi tadi untuk mendapat kan kepastian acu tanye lah akk acu ..dye ada turun ke x..?? pastu abru nak mula cite mak dah masuk bilik...ishh sbb mak tgl sorang kalau kiteorg gi kije..so akk pon ckp dye ade turun...konon2...padahal xnak takut kan mak yg tgl sorang tu..semalam mang dh cek..xde orang bukk lampu..dia nak wtpe ketip kuku memalam buta nye.?? 

so ...?? ape pandangan korang..?

p/s : kewujudan menda halus hantu setan ni memang wujud..kita sebagai orang islam...jangan lah takut pada mereka ..sb diorang ni makhluk Allah jugak..do rajen2 kan baca ayat kursi..dan yasin..insyallah menda tu xkan ggu kita lagi..




Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
8 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

8 ulasan:

EYQASARA berkata...

owh.. tak brani da nak ketip kuku mlm2.. huhuhu..

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

eyqa : ntah la org tue2 ckp mcm tu..mule2 xcaye jugak..rase mcm tahyul jek..tapi bile dh kena kat dri sndri..rase insap jap huhu

Cik Zety berkata...

kesimpulan : jangan potong kuku malam malam. hehe :)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

cik zety : taw xpa...huhu siap ade kesimpulan lagik..mang gempak lah hihihi

kim heeruul berkata...

<- tak pernah ketip kuku mlm..
dia nk ngorat lu la tu kot..hiih

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

kim herul : hahaha jgn2..takut lah...jgn ngorat2 acu..ngorat kim xpe hehe

aswadz berkata...

jgn ketip kuku mlm2. gigit je. xde bunyi yg kuar. hehehe...


amaran: gigit kuku adalah tabiat yg kurang elok.

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

aswad : senget lah awok ni..eiiii xsuke la geget2 neh hehe

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ