Feeling not well.... Cakak omputih gitu !!...

Views
 

hye guys !! hari ni just nak citer santai2 jek k... hehehe.. Semalam kan Acu MC xpergi praktikal pon.. So kisah nye nak cerita apa yang berlaku semalam lah kan. Pagi2 lagi dah mengenakan pakaian serba putih dah macam nak mati pon ada rase nya.

Masuk2 je klinik tu.. Ada sorang nurse tu dok sengih2.. mungkin dah cam muke Acu ni .. Asyik ke klinik tu je kan semenjak dua menjak ni hehe...So ambil la no giliran. Rasa macam koya sangat hari ni.. Selama ni kalau pergi klinik confirm berteman.. Kali ni duduk sensorang mengadap kaunter nurse tu...

Sikit2 dia dok bisik dengan kawan dia..Heshhh !! mengumpat ke apa minah ni... Tapi tak ape cool lagi cube berfikiran positif. Senyum2 mereng kot ...Acu dengan cegeng nye sorang2 senyum jek lah balik..senyum kambing...

Sampai je giliran Acu.. masuk la sembang2 dengan doctor ape masalah2 nye kan.. Doctor ni pun suruh lah baring... errrkkkk !! mcm takut lah pulak hehe ... So dia pon dok tekan2 perut nye pon... Rasa macam telah di nodai lah pulak... doctor tu dah la lelaki... Ohhmaiiii..dia kata perut tak ada ape2 masalah... fuhhhh lega !!

so dia pon ada la kasi satu ubat...dia kata makan selama sebulan .. dan 3 bulan seterusnya makan ubat yang sama.. Kalau tak oke jugak tak tahu la dia nak bagi ubat ape pulak... Susah bebenor rase nye..


Maka sekali lagi rutin harian ku kena makan ubat... Berapa banyak dadah nak ade dalam badan Acu ni. Huhhhhhh..... xbaik mengeluh kan .... Tak kurusnya jugak makan ubat pun...Kan best kalau telan ubat hari2 lepas tu boleh kurus... !! memang hari2 lah kan jumpe doctor tu kan HAHA..

So semalam dapat Mc bukan duduk rumah pun.. berjalan merayap jumpa kawan2 lepas dendam hahaha !!! bukan senang nak dapat MC ni taw.... Sudah nya kita jugak yang kepenatan... Maka itulah yang berlaku..

Hari ni rasa macam tak sihat pulak hurmmm.... makan pon rasa nak muntah balik !! kenapa dengan Acu ni? Apakah effect dr ubat yang Acu makan??


Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Sarapan didalam kereta pagi hari...

Views



Hai korang Alhamdulilah hari ni kita masih di beri kesempatan untuk menghirup udara pagi ini..Macam biasa lah hari ni hari ke tiga Acu praktikal di sini. Kalau nak tahu di mana Acu bermastautin selama enam bulan ni boleh la ke entry sebelum ini..

Hari ni seawal pukul 615am Acu dah gerak dari rumah bersama seorang lagi kawan Acu di sebab kan kena masuk awal terpaksa la hari2 bangun awal sampai sarapan pon tak menyempat. So terpaksa lah makan je dalam kereta walaupun rase nye perkara tu tak pernah kami lakukan sebelum ni hahaa....

Semalam ada berjumpa dengan bos besar so kami di berikan satu projek yang mana satu ke satu system tu kami kena study dan kami kena link kan semua system tu menjadi satu..haaaa nampak macam mudah kan.. untuk tidak mengelirukan korang Acu praktikal sekarang dalam bidang IT programing... So nak kata semua tu menggunakan languange java or what tidak.... tp masih tdk lari lah dr bidang kami..

System ni semua mengguna kan visual basic... nak xnak kena hadap balik lah subject yang suatu ketika dahulu sangat lah Acu tidak berminat . Zaman belajar dulu lah belajar benda VB nie membuatkan Acu rasa asyik nak membute je dalam kelas..

Kalo nama nye programming ia adalah subject yang membuatkan kita menguap kalau tak faham hahhaa....Ntah lah dah di takdir kan Acu untuk mendalami tentang programming..nak tak nak kena hadap kehidupan ini... Even sebenar nya sangat berminat dalam bidang pertahanan negara seperti POLIS , TENTERA dan sebagainya,..

So hari ni dengar kata nya kena pergi ke unit biji benih untuk melihat pergerakan system2 yang ada kat situ.. Tapi sampai saat ni tak ada pon bos panggil lagi..so masih ada masa untuk berjimba2 di blog cun melecun nie hahahahahaha....

Okey lah malas nak mencarut lebih2 sangat ...bagi korang yang nak mendalami atau nak tahu pasal programing ni lebih lanjut insyaAllah next time Acu ceria apa yang berlaku di sini...


bak kate pepatah omputih 
" I'M PROGRAMMER I HAVE NO LIFE"

HAHA so memang no life pon... tak ada mood and tak ada masa untuk fikir kan benda lain lagi kalau dah masuk dunia ni.. so sebelum masuk dunia ni fikir2 kan lah :)


Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Jom berjimba kembali di dunia blogger??.. hehe

Views

hai guys lama sangat tak berjimba dalam blog ni kan... hehe.. Semalam 17 june 2013 adalah hari pertama Acu as student praktikal di PPPTR ( Pusat Penyelidikan Pertanian Tun Razak) .

 Alhamdulilah sekarang ni Acu melanjutkan pelajaran di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin Dungun Terengganu. Now di semester 4. Setakat ni so far so gud la stay sini..But xtahan jugak hari2 pukul 530am dah kena bangun then 630am kena gerak sampai office..Sebab kena masuk office sebelum pukul 730am..Perjalanan dari rumah ke office selama 45m ke 1jam..fuhhhh dekat sangat kan...

Aduhai nak sarapan pun xsempat.. tak ada arah dah la nak tak nak kena hadap ni semua demi masa depan yang lebih cemerlang gemilang dan terbilang.. haaa gitu hahakhak.. 

Buat pengetahuan korang kat sini lah tempat praktikal baru Acu...Dulu masa ambil sijil Acu praktikal di Jabatan Perkhidmatan Awam Cyberjaya.



So kat sini lah hari2 yang mendatang Acuu park kereta comel Acu tu hehe..

Disebabkan terpaksa menjalani praktikal sekali lagi... Maka dengan ini serta rasmi nye Acu terpaksa juga aktif berblogging semula . Dengan rasmi nye blog cun ni bakal di tatap oleh kalian semua... ngeh3...Mana tak nya.. nak online facebook memang xlah kan.. Kalau online pon semata2 untuk publish blog.. kalau tak memang xkan online..

Bukan jenis Acu nak online facebook lama2 di office.. Rosak prestasi cemerlang koi... Haaa gitu bak kata orang pahang.. Hahaha rase diri koya plak.. Best student lah sangat kan...Bagi yang tak tahu maksud koya .. sila google translate sekarang hehe...

So semalam just diberitahu projek ape yang perlu kami lakukan sepanjang berada di sini. Mula2 dia tanya Acu belajar apa di POLI ...?? jawab dengan bangga nye OOP Java languange !! Huhhhhh..... sekali dia suruh buat projek pasal java.. terus cakap tak berapa mahir...cepat2 tukar pada Database system MYsQl haha..

Dengan tak semena Acu kena belajar Visual Basic balik sebab kat office tu tak ada software mysQl..xde arah lah sepanjang duduk sini kena hadap system DBASE... Okey what ?? dari java yang xpaham sepatah haram tu hahaha.....

Apa pun yang terjadi nak tak xnak kena hadap semua ni dengan muka suci lagi tenang.. Okey nanti ada masa kita sembang lagi..Rajin2 la datang blog Acu lagi,. InsyaAllah nanti kita berkenalan lagi yaw.... 




Ehhhh... ade lagi tak blogger yang ingat Acu ni ??? huhhh...





Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ