bace nie perempuan2 sekalian..jangan tertipu !...

Views

Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang
sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya
memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya
dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu
daripada semua ini....

****************************** ****************************** *****

1.salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama
sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy
harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab
ni…

2.Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try
sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik
sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3.Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2
tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4.awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak
pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk
dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate
cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk
da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Awak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6.Awak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy
utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk
pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan
je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk..syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq
ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8.Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat
utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji..kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10.Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh..pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12.Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam..wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je..nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory..ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh..xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14.Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke?..Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg..ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa
pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan..abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg..cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just
nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16.Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg..special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat..wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg..cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?
SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************** ****************************** **************

20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24.sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak..dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan
masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)

- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...

masyaallah~
harap kita x tergolong dalam golongan ni...
#adakah kita pernah menggunakan ayat-ayat diatas mahupun,terjerumus dengan ayat2 manis diatas....
urmmm,renung-renungkan dan ambil iktibar..


p/s ACU :" YA ALLAH...acu rase nak nanges bace pos kat atas ni...kadang2 acu pon termakan kata2 manis lelaki...nampak macam alim..tapi..?? hurmmm sentap kejap...hopes acu xsampai ke tahap itu....dan acu doakan...ENCIK LOVE bukan mcm lelaki yg di ats ni..dye jnji nak jage acu....insyallah acu akan cube elakkan dr betemu berdua-duan..biar lah bertemu di depan keluarga masing2..."



Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
10 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

10 ulasan:

Noorul Amera Adnan berkata...

terbaikk. terima kasih atas entri ini. semoga kita akan saling ingat mengingati. semoga jauh dari zina :)

EYQASARA berkata...

bila bca ni.. mula berhati2 dgn lelaki yg "nampak alim".. kuang ajar btul laki nieh..huhu.. kejam!

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

NAA : betul tu.....same2 mengingati..

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

eyqa: xboleh nak salah kan lelaki tu 100% ..sbb perempuan kdg2 otak dah cetek xrety berfikir.alim care mane pon kalo xdpt lwn nafsu,...ermm xrety nak ckp lah kan..

Pendamba Mawar berkata...

hurm

~..SiKecilMirmO..~ berkata...

kena more careful lh lps neh.. hmmm... yg pntg masing2 knalh jg apa y ptut.. xllaki je, pmpuan pun kn... ^^,

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

PM : KENAPE..?? HOPES AWK bukan boy cmni lah hehe

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

sikecil : yup sentiase berhati2 k ;)

Ini Kisah Tia berkata...

memang parah ..

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

tia : parah xterkate huhu

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ