SEBALIK TAKBIR pembikinan filem " LEmaNG rayE"

Views
Rase  nye belum terlambat aku nak wish appy eid kan..ishh knp lah ngan tgn ni..cm lmbap lak menaip...rse cm mls2 kucing jek..byk mkn rendang kut hehehe..
oke kat cni malas nak ckp byk sgt just nak mencerita kan serbe sedikit smbutan ary rye aku pada tahun ni,,


smpi jek kat umah akk aku malam ary tu,,,penat sgt bdn terus tdow..sok nye tunggu akk sulung aku lak smpi then berbuka puase di umah akk aku yg duk kat batu gajah perak..keesokan ary nye baru lah balik umah opah di sayong kuala kangsar perak...


aihh esok nye lagi baru lah ary yg aku tunggu2 kan..balik kampung belah mak ..knon nye nak cri buluh lemang mcm taon2 sebelum ni..upe nye mak sdare aku dh crik dulu..
*grrrr hmpe nye...bwu jek nak wt rjen crik buluh lemang...

hah nie lah buluh nye..ciap dh masuk kan daun pisang nye ag ..hampe nye aku..abg2 aku msty suke ah...xpyh crik buluh dh..ermm..


then mule lah aku merajen kan dri aku yg xberape nak rajen nie... layan kan jek lah step2 kije yg aku wt...ape owg wt sume aku nak wt,,,tapi maap maap maap...pic sexy n agk gengster kit hahaa...kan dh ckp...aku ni kasar...ni lah kije2 di sebalik takbir nye..:)


dah gaye nak sembelih ayam akk ipo aku ni...pdhal nak motong ayam wt rendang jek hehe.


cik asrie yg poyo ..tengah mengupas kelape...


yang ijon yg sedang membakor kayu tuk bako lemang...


angah 4g baru sampe...


kak mie ngah mesin klape...


turn aku lak menjaham kan kelape hehe..


akk2 ipo aku ngah potong daging....


mak masukkan pulut dan santan


lomang dh letak ateh api...


rendang ayem...


selesai lah sudh....nanty aku rjen aku ctew kan lagik pembikinan filem rye pertame lak...:) sekian...



Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
0 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

Tiada ulasan:

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ