keseronokan aku "SESAT LAGI SEKALI"

Views
Adeh nak gelak jap haha haha haha..ok ckup..!

ary nie aku sekali lagik sesat...entry sebelum ni aku ad ctew ary 1st aku kene kije kat CyberJaya aku dh sesat dgn lori2 yg sgt menyakit kan mate aku memandang..ape tah ag hati aku !..oke nak ctew sikit pengalaman AKU BUDAK KAMPUNG yg sesat di PUTRAJAYA..ksian aku kan..haha..alamak gelak lagi..alah korang xrase leh ar xd feel bace ni kan..

urmmmm...pagi2 lagi aku daH bangun dalam kul 6:02 am gitu lah...tu pon dalam keadaan yang malas2 COMEL...jalan terkedek2..aku g dapo dulu jumpe akk aku....aku pon xtw aku pergi tanye ape kat akk aku...yg pasti akk aku ckp..."kat kampung sokmo bgun lambat ah tu ..dh malas nak g kije"
HAH tw xpe...tapi aku xjwb pon..aku terus masuk bilik ambil tuala g MANDI...aku pon xtahu ape MOTIF aku bgun2 terus g DAPO haha..:P

mandi2 baru lah aku rase sedar DIRI ckit..gosok2 GIGI...*perlu ke ctew kat kowg..??? haha biul..oke ambil  air wudu'...masuk bilik..dgn seksi meksi...aku solat dulu..then siap2 PAKAI BEDAK...(wangi...meh nak ciom...muaahhh")pakai LOSYEN...GEDIK2 jap depan cermin...*sejak bile aku gedik pon aku xtw lah..pastu pkai tdung ...stokin...kasut,....(naseb lah aku xtw knp aku rajen sgt nak taip ape yg aku wat ary ni....:)

ni pic tempat kije aku kat Cyberjaya..rndu lah plak kan...tapi skg tgh di kuarantin kes KULat cOMEL hari tu lah...cantek x..?? hohoho nyelit jap..nanty korang bosan lak kan bace jek.so aku tadah kan kowg dgn picture2 di ofice aku..:)

fail aduan kerosakan yg aku kene semak alek...ni kije CIK ASRI..aku budak prktikal kene lah tolong2 mentor aku kan...btw...sonok gak wt mende nie hehe..

LAPTOP2 YANG AKU KENE FORMAT



banyak lagi aku kene baiki..tapi aku sempat snap pic dua keping je hehe..*gedik lebih..

oke bersambung cerita td..aku pon siap2 lah kan..start moto...so aku pon start jalan....jalan punye jalan....aku xtaw lah aku dh sampai ujung dunia mane...aku selamber masuk ofice org kat JPN...aku mule dh xtw kat mane aku nak jalan ag pas ni...so aku pon xtw lah knp ari ni aku xpanik mcm 1st2 pergi Cyberjya dlu...

aku selamber berhenti motor kat tepi JPN tu aku tye pak GUARD india kat ctu..aku dh xpikir dh kes ROGOL ke ..kes SIMBAH ASID ke kan..yg pntg aku nak cepat sampai JPA putrjya..:)

aku pon dh pening ape yg dye ckp...PETA yg aku tulis semalam langsung x membantu aku...nak tengok x MAP buatan aku yg comel ni..hahaha..

hah ni PETA DUNIA REKAAN *datin fatihah...DR BUKU AJAIB AKU..


okeh lebih dekat leh tgk ...


kalo korang lah jdi aku kan...korang sampai xkat JPA..sedang kan ni 1stime pergi..DGN PETA YG AKU BUAT ni..haha confirm pening cm aku td..

ni lak map aku untuk plan BALIK KE sepang..


first tempat aku pusing mcm owg gile..
kat sini lah aku tye pakguard india tadi..seram kan bangunan yg dlm pembinaan lak tu..nak xnak aku dh masuk ctu aku kene tye jalan keluar lah plak kan..sonok tw sbb PG ni sje aku jalan byk tmpt hehe..

pusing pye pusing2 kat putrajaya ni..aku sampai dkt HOSPITAL PUTRAJAya lak ..hah kat cni...lah aku parking sesuka aty..

aku keluar dr hospital ni ..aku kene carik masjid yg khubah warne merh tu..adeh..KUNO gile aku..mcm ruse masok BANDOR..pdhl dh slalu akk aku bwk aku pi mutar sni..tp aku jnis malas nak amek port..ato lebih tepat lagi..AKU TIDAK PEKA.dgn jln2 kat cni..so pdn lah muke aku..

aku tye akk yd dok parking kat tepi jalan ..dye just tunjuk aku jalan keluar..tapi xjumpe jugak...aku tye lak pak guard kat ctu....baru lah aku jumpe jalan keluar..sampi jek dkt jlan keluar tu..aku tye lak pak guard sorang lagi yg jage simpang....(dye pon xtahu jalan ...*hampe gile aty aku..aku pon call lah akk aku..

akk aku suruh crik masjid dan depan nye adelah bangunan ni....aku kene buat roundbod kat ctu...

kate tepi mnde ijau ni aku kene masuk simpang kecik..jalan pye jalan lagik...aku dok ckp call nan akk aku neh..sampai lah dkt TAMAN BOTANI Putrjaya..

malas lah nak g pinjam pic kat pak cik GOOgle..jadi baru lah aku sampai JPA putrjaya,...nak masuk dlm tu satu hal lagi aduiduduidui.....ksian aku kan..tapi xpe..aku seronok jalan2..haha...


MAKA di sini lah akhir nya tempat yg aku nak tuju2 pagi tadi....seminggu atau dua minggu kiteorang yg berkerja di cyberjaya akan di tempat kat di sini..sementara menunggu kontraktor di situ bersih kan bangunan ...hah ni last pic di JPA cyberjaya...


xsbr nak alek ofice lama...k skian cerita dr aku yg sesat..haha..xhbs2 sesat jalan aku neh..:)






Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
0 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

Tiada ulasan:

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ