ACU TEYHA a.k.a TEYHA SAHAJE

Views

Alah xd kne mngene langsung entry aku kali ni dgn name kat atas tu haha,...btw post kali ni dh lame aku nak cte kan ,,.tapi nak tulis kene amek mood kan..? mlm ni pon sbenar nye aku xd mood nak menulis haha...tapi di sebab kan dh lme sgt aku xbukak entry...aku amek keputusan nak merepek2 malam ni..

lagi pon sebenar nye malam ni xde wt ape pon..nak msg bf..?? bf xdee...nak layan fb..xd owg nak layan aku..so aku nak ctew sal pengalaman ngeri aku sndri kat hostel ...kisah ni benar2 berlaku bukan rekaan semata2 okeh..

oke aku ade geng dlu..cettt duk hostel jek msty ad geng kan..alah lagik pon aku bwu ondh skul tu..geng2 aku dlu tu mang dr dlu ag dh geng kat skolah lme..so pndah pon sme2 jek pndh..oke kwn aku ni sowg name NIJA,UMIE,EPA, dan IENA..iena ni bdk skulah yg kiteowg pndah tu..kre nye dye budak baru lah dlm group kmi org tu

oke nak di jadi kan ctew...ade sorang akk senior ni mang senang sgt nak nampak mende2 halus ni..nak2 hostel mse tu ..awl tahun baru nak masuk budak.dh lme tgl cuty sekolah kan..msty ade mnde yg tumpang kan...(*huh amek mood...ase seram ah lak nak cte...dh lah duk dua org jek kat umah ni.grrr)

huhuhu...satu malam ni..kejadian kat surau asrama...iena ni plg rapat ngan aku...yg lain bese2 jek..aku pon selesa kawan nan iena..sbb sifat nye yg lemah lembut dan baik aty n pendiam tu rmai owg nak kwn nan dye...aku pon xberape nak ingat..sbb kejadian tu berlaku pd tahun 2008..mase tu aku form 4..kalo aku salah informasi tu mintak maap lah eh.
                                                         
mase tu kiteorang berlima duduk kat penjuru surau...pastu ad lagik sorang junior kiteorg name dye tasha..dye ni dh mcm adk2 kiteowg dh...biarpon dye gedik..dye slalu menempek dgn kiteowg..hehe..xpe lah yg tu..tibe2 akk senior yg senang nampak mnde2 halus tu berlari keluar surau....

apehal lak minah ni dlm aty aku.dlm aty mbe2 aku ..aku xtye lah plak kan huhuhu...*alamak asl aku ase naek bulu rome aku mse menulis ni..kowg rase pape x bce entry ni..?? xkot kan..?? sbb kowg xmengalami nye..oke nak di jadikan ctew akk senior tu duk kat beranda luar surau tu..kiteowg dh agk dh..,msty dye nampak pye ni..hah belake keluar surau g tgk akk tu..pastu akk tu diam je...

mate dye mak aihhhh..bukan merah lah ! tapi dye pndg tepat ke tingkat empat asrama aspuri...huh! wt cuak betoi kak ipah ni..yg kwn aku iena ni jnis lemah semangat ckit...begini lah ayt perbulan kami..lebih kurg cmtu la....

iena : teha aku takut lah..
aku : alah rilek ar iena..ko jgn wt aku tkt...(membe2 aku yg len aku xtw dowg tgh wt pe..sbb nye msg2 tgh bermain dgn perasaan sendiri)
iena: wehh....ape jadi ni,,aku hya mampu diam...

paaapppp!!!~~ junior aku menangis2...ape hal lak budak ni...nah!! sorang lagik berjangkit...perghhh histeria upe nye...aku ni dlm berani2 cuak dh ni...iena nie dh pegang aku kuat2..

aku : ko knp iena...??iena : aku tkt ar teha..(smbil menangis ni)
aku : weh ko jgn iena...kuat kan semangat tu..kalo ko menanges ko mudh kene .ko nak kene cm dowg gak ke,,?yg lain mbe2 aku pon tenang kan iena...

sementara yg lain g pgl warden..sementara nak tunggu warden tu..aku xsure..iena rebah ke..dye diam tah kali tu...yg pntg iena pon dh berjangkit kene histeria,..aku ni dh nak nanges tgk mbe aku sniri kene kan...cuak xsoh ctew ah kan..junior yg dua org td dh menjerit2 ..terguling2 dlm surau tu..sahut menyahut dowg..1stime doh aku jage owg histeria....yg iena ni leh tahan gak..byg kan lah..aku nieja ,umi ,epa n tasha...lime owg pegang si iena nie..nak plak kuku minah nie tajam..

mang syok lah tangan aku kene cakau kan..aku dh xtahan dh ni..yg warden xhbs2 suRUh kiteorang lempang dax2 histeria..maklum lah xramai yg duduk hostel time tu..nak-2 kiteowg bekas budak sekolah agama..kiteowg lah yg kne jage..pastu iena terus lah memberontak2 smbil jerit2 bersahut dgn budax-2 junior due org tadi..

nerhhhh!!~~ sorg lagik kene..kak zura senior aku...dh masuk 4 org dh...yg akak ipah yg nampk mule2 td ..dh memang lembik dh...aku ni lak geng-2 kene pegang iena..sementara tunggu orang yg berkenaan dtg untuk ubat kan diorang...

sampai berdarah kot mulut iena kene lempang ngan warden dan geng-2 aku..aku xbermaksud pon nak lempang dye..dye tu dh lah lemah lembut..tp bile masuk natang setan tu...bapak lah kuat nye dye..dgn mate dye yg terjegil2 tu..ksian aku tgk ko iena time tu..aku terpakse wat sbb warden nak bagi ko suruh sedar..

yg xdisangka2 nya budak laki pon kene...ketua asrama aku time tu ...dye pon kene ..dh smpi meleleh aku tgk bdk laki kene histeria...takut ni xsoh ctew ah..tapi mak aku dh pesan duk hostel kene lah kuat semangat...yg aku ingat time tu..bdk laki kene dua org..Acik n Arul xsilap aku..

aku dh xkisah kat dowg..yg aku kisah nye mbe aku iena ni...yg si tasha ni..owg tgh takut2 ni dye lak leh gedik2 ag...ckp dye takut lah ape lah...aku ni mulot pakai sound jek..

aku : ko tasha jgn nak gedik2 ah...kalo ko kene memang aku xjage..aku biar jek..nak jge yg sorang ni pon xlarat...tasha: ala teha aku takut...
aku : takut mang lah takut..tapi jgn nanges..baca ayt kursi tu byk2..
mbe2 aku yg len pon bising-2 marah si tasha junior aku nie...tibe2..!!~~ jeng jeng jeng...dye g lepas iena tu..aku pon tye ah dye...ko knp tasha..?? dye ckp dye xlarat...then dye bgun tetibe dye rebah...YA ALlah sorang lagik kene...mang berguling2 tasha time tu.aku xingat sape pegang dye ...sbb aku dh ckp at dye...kalo kene mang aku xjage..yg sorang tu pn kuku boleh tahan tajam...mls aku nak pegang...

maka terjadi lah kejadian sahut menyahut...jerit2 bgai nak gile...warden dh smpai..pasang ayt kursi..surah yasin gune laptop..tp xjalan jugak..sbb semakin lame semakin ramai yg berjangkit....pakcik yg jage dewan makan dtg pon xjadik jugak..sbb terlalu ramai yg kene ..xleh nak kawal lagi...

aku nieja ..epa n umi..stil pegang iena nie lagi....mase tu sumpah aku seram gile....takut nak mati tgk mate iena yg dh mule merah..terjenggil2 pandang kat syiling surau..korang bayang kan lah kat surau leh kene histeria..lagi pon xclap aku bwu dua minggu masuk hostel situ

yg si epa ni terlebih bijak lah plak..dh la si iena tu tgh terjenggil2 pandang syiling..dye leh plak amek surah yasin..dye tunjuk nye kat muke budak tu..nerhhhhh!!~~ meracau makin kuat ah.....pastu tasha sahut jeritan dye...aku takut macam nak mati dh time tu..tibe2 nieja ckp dye dh xlrt nak pegang...sbb dye kate dye rse len...

pastu aku suh lah dowg lpas iena..sbb sume dh lemah time tu..sbb iena ni plg kuat yg kene...tgl lah aku sornag jek yg pegang iena time tu..aku ni tawakkal kpd Allah jek lah..aku bce ayat kursi..aku bce jek ape yg aku tahu..tetibe aku rase bdn aku sejuk...aku rase ibu jari kaki aku berat..wehh asl aku ni....

semakin aku bace ayt kursi..makin berat kaki aku,...aishh xkn nak masuk kat aku lak...aku sedar ag time tu...papppp!!~~ aku lepas iena...aku dh xlrt sgt..agk nya mcm tu ah agk nye membe2 aku rase...aku berdiri..terus rase nak tumbang...aku kuat kan semangat ..aku xputus2 bace ayt kursi.,.pastu aku rase oke..sementara IENa dh berguling2 kat tempat bdk laki solat...sumpah aku sedih..alamak asl sedih lak..??

malu ar sbb semua org ada...pastu aku xtahu lah ustad dr pelusuk mane dtg...bwk kain kuning ke kain itam ntah..aku xsure..egt2 lupe jek ni..sbb dh lme berlaku kan..dye duk bce2 ayt Al quran kot..bwu lah sorang demi sorang elok..tapi stil mamai2 lagi....ad sorang junior aku ni..aku tye lah..

ko nampak ape wehh..aku nampak 3 orang budak kecik..sorang pompuan name BUNGA..alamak ai..comel nye name antu tu..aku tye lah knp dye dtg cni...dye ckp dye pye tempat..n owg suke bsg2 kat surau dowg xsuke..ni tempat dowg main...

tu satu...pas iena berubat dye pon mamai2 jugak...kami semua pon ramai2 lah kerumun iena..
soalan nieja : iena ko kenal aku x..??
iena pon pndg serius muke nieja,,aishhh seram jugakk..pastu iena jwb..iena : HANTU..PAstu dye sengih sorg2...

aku ni nak tergelak pon ad...kesian nieja jdik hantu malam tu hahha..pastu turn aku lak tanye iena
aku : iena ko kenal aku x nie..??lame kot iena diam...pastu dye jwb..
iena : teyha lah....(pastu dye senyum lagi...aishhh kenal lak dye aku..mybe sbb aku plg rpt kot ngan dye..n aku lak owg last jge dye...)

pastu aku n mbe2 pon suruh la si iena ni mengucap then bace ayt kursi..tapi care dye bace tu lain sgt..mcm main2 kowg tahu..mybe dye dlm oke xoke ag kot...mase tu penuh dgn bawang putih n beras berterabur dlm surau tu...then ary pon dh lewat..msg2 mlm tu xde stady ...sume kene masuk bilik..

aku ni dlm seram-2 lagi berjalan ngan iena...pastu dye pegang tgn aku..teyha mlm ni tdow ngan aku yee..aku takut lah..alamak aiii...knp ajak aku lak huhu...dh lah aku byg kan rambut iena yg mang pnjang..*mang rambut dye cntek...cmne lah aku nak tdow ngan dye mlm ni...

sesampai nye kat blik tingkat tige..kiteowg pon rapat2 kan katil...iena pon dh start bkk rmbut dye...terbayang lak aku time mate dye terjegil2 pandang atap tadi..tp aku wt muke bese jek.sebelum tdow tu..dye tye aku

iena : teyha aku kene ke td..??
aku just diam....
*ermm ko egt ape tadi iena..
iena jwb..: aku just egt aku nampak bdk2 ni nanges...sbb tu aku tye..aku pon kne jgk ke..??
aku just jwb ape yg mampu...xdelah iena..sok jek lah kite ctew kat sekolah k..kite tdow dulu...Alhamdulilah..malam tu tdow xde pape berlaku..isau gak aku kalo dye bgun2 tdow cekik aku kan hehe...

So keesokan ary nye bru lah aku ctew...aku tye iena.dye nampak ape..dye ckp..dye nampak mcm ramai2 sgt org..tapi xjelas...yg selain nye aku xegt dh..agpon hostel yg aku duduk tu mang selalu kene histeria,..nak2 kalo lepas cuti pnjg..msty ad kes...kes2 sebelum ni..aku ada gak dga ctew yg siap bersilat lagi diorang kene histeria...ad yg speaking english la..tu yg xmenahan tu....

1stime lam hdup aku jage org kne histeria n ramai lak tu yg kne..smpi skg aku dh lost ctc ngan iena...aku teringin gak nak g umah dye..seirusly aku rndu sgt kat iena..sbb dye shbat yg baik..even satu mse dlu kiteorg pnah gado besr sbb owg len..alah tu ctew lame..semoga aku dpt jmpe iena lagi...


dari kiri : nieja : epa & umie..pic ni mybe di ambik mse taun 2009 ..mse tu aku dh pndh skul jgke 16...ad lah sbb2 nye tertentu...mnde dh lepas jgn di kenang...tp sebuah persahabatan sgt aku kenang even ..shbt2 aku mybe ad yg dh lupe kan aku..pape pon dowg the best moment dlm hdup aku...
xd plak pic iena kan..hehe dlu2 xrjen ngepos..:P..

P/s: kisah benar bukan dongengan semata2..2008 pye jenayah..semoge enjoy dan xbosan membace..:)
Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
13 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

13 ulasan:

suhada berkata...

hehehehe....best cite niii !!! i love cite seram

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

shuhada : tenks hehe..kisah benar tu...tgh terjah blog kamu ni..byk eh ..siap header pon seram..lom bce lagik hehe

Aduka berkata...

pelik..
kata rapat ngn iena..
mana pic dia?

cite kamu ni best.. tp sy baca sangkut2 laahhh..
banyak sangat shortform2 nya.
mcm baca SMS plak..
=_______="

Aduka berkata...

saya ada cerita nak dikongsi. sudi2kanlah membacanya.

ni pengalaman saya di kolej beberapa tahun yg lalu;

http://aduka5.blogspot.com/2010/07/one-missed-call.html

yang ni plak pengalaman semasa baru pindah rumah baru;

http://aduka5.blogspot.com/2009/04/wajah-di-tingkap.html

mungkin tak seram sgt pun. tp sekadar kongsi cerita. selamat membaca!

=)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

sbb zaman dulu xrajen snap2 pic nie lah aduka...alamak yeke..?? sory...nanty sy tulis xd short fom dh keyh..sowie sgt2...

Fadzmie Mohamad berkata...

Citer ni terbaik. Maybe yang rasuk tu jin baik kot, sebab dalam surau kan. Hmmm.

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

ermmm ad kew jin baik..?? setahu sy jin semua nye jht awk..huhu maklum lah sejahat2 manusia adalah sebaik2 jin awok..huhu

Eyda Syahida berkata...

aiiii.. kuatla awk nih.. huhuhu

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

kuat ape nye..hohohoho plg penakut ade lah eyda...awk perli sy yeaa hahaha

jainovitec berkata...

penghuni-penghuni yg duduk kt surau tu bkn antu ye cik teyha.
itu dinamakan org bunian..klau antu/setan die xduduk dkt dlm surau die ske duduk tmpt2 kotor sprt tandas dan laen2..yg pnting klu bru msuk tmpat2 bru seperti hostel, rumah2 bru/lama, kilang n mcm2 tempat bru lah..kite kena beri salam wlaupun tidak ade penghuni duduk disitu..bertawakal pd ALLAH s.w.t moge2 selamat kita meghuni disitu dan minx izin dgn bnda2 halus nih wlaupun kita xnmpak beliau, tp beliau mungkin ada disebelah kita, ats kita, blakang kita..bnda2 halus kita xnmpak so kita minx izin dgn beliau dgn (bacaan bismillah)*wahai penghuni2 disini aku org bru disini aku nak minx izin utk tinggal disini, menetap disini, duduk disini buat sementara waktu atau selama-lamanya...aku mohon pd engkau makhluk ALLAH klau ade salah silap aku disini tlg tegur aku..aku tinggal disini pun utk belajar, bekerja, menetap bkn mahu brgaduh/buat benda2 x senonoh disini...itu selalu sy amalkan bila msuk tmpat2 bru..hehehe n_n.

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

jai : wahh hehe tenks for info.acu ni bukan tw sgt bab2 hantu ni..hehhe acu bknn nye owg yg suke crik mnde mistik...pape pon tenks for info eh jai ;)

isyraq sch berkata...

bersilat????

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

yup kenapa??

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ