"ANA UHIBBUKI FILLAH"

Views
Alamakkkk....toqq aku speaking arab lah plak ary nie kan..hehe..sebenar nye hampir 5 jam aku bermenung depan lapy ni xtahu nak tulis entry ape...pastu tengah duk berangan2 ...aku teringat perkataan tu mase aku sekolah AGAMA dulu...."ana uhibbuki fillah" lebih kurang gitu lah bunyi nye...

sbb ayat tu selalu di guna kan oleh budak yg bajet2 alim kat ma'ahad dlu...sering di ungkap kan pd couple2 diorang..hehe...so ape kne mengene ngan entry kali ni..?? sebenar nye td my Ex ad ctc aku balik.yg dye cakap..dye frust cos awek dye tipu dye ..dye bukak fb awek dye then tgk awek dye couple ngan boy lain..so aku ni menjerit kegembiraan  hahaa xdew lah..aku kesian lah kat dye kan..

pada mule nye aku malas nak layan dye ni..cos menyampah..mane x nye..mainkan lagi perasaan aku...aku dengan mulut jahat nye berkate kepada beliau.." TU LAH AWOK SY DAH CAKAP...DUNIA NI ADa KARMA..so skrg awk rase lah ape yg owg rse dlu.." tapi aku xde lah terus kejam kan..aku bg dye advice..cehh bajet lak..mcm ah aku ni bgus sgt kan..

aku pon ckp lah kat dye..cube awk pkir alek,,ape yg org ckp dlu...awk wt kat owg..skrg awk rase..so skrg ni awk xpyah lah pkir sgt pasal sakit aty tu..awk pkir lah ad jodoh untuk awk satu mase nanti..dan yg paling penting awk sabar...awak chill kan diri awak...jangan nak serabut jek manjang..

pastu dye pon ckp lah...dye cari aku balik sebab aku jek yg tahu semua kisah hidup dye..aku jek lah yg tahu semua sal perangai baik buruk dye...so aku cakap lah..kalo dh cmtu.." AWAK SUJUD LAH" awk mintak dr Dye...sure awk jumpa jalan nye....sampai bile pon awak xkan tenang kalo awk xsujud pada dye..sbb tu awk serabut ..sebab awk bercinta kerana nafsu..

dye dok xhabis2 cakap dye xdew jalan..dye serabut..heh !!~~ aku lak naik serabut ngan perangai BODOH SOMBONG BANGANG !  beliau neh.nek geram lak aku...tetibe dye ckp..dye minat awek bf dye sendiri...kepale otak awak ! ....hubungan dye dah hancur ..sebok nak rosak kan hubungan org len plak..aku lak yg jadi pemarah..xpasal2 setan suke..

aku pon start ar berleter...yg awak pegi kacau hubungan orang kenapa..?xpyah lah nak rosakkan hubungan orang lain...awk tu mude lagi..jangan wt keputusan terburu2...mintak petunjuk dr Allah..ada jodoh untuk awk..jangan lah bertindak kerana NAFSU SETAN LAKHNAT tu !!~hamek kaw...kaw2 aku ceramah...geram lak aku ngan dye ni..

hermm yg plg aku sedih nye..hurmmm leh dye bls msg aku..." ambil aer sembahyang pon aku dah xingat..mcm mana aku nak solat.??" aku suh dye blaja...tapi dye ckp pintu aty xterbukak lagi..ape lagi yg mampu aku tolong..?? ape lagi yg mampu aku lakukan..?? dye dah jauh terpesong..aku xmampu lagi nak bantu dye..

sbb nye aku ni jenis xkuat.nak2 plak dye tu EX couple aku..aku just diam kan dri dan xbalas msg dye..aku hopes satu ary nanti dye akan berubah...capital F SEMOGA KAU JUMPA JALAN NYA.. aku nak sangat tgk dye berubah...

tapi aku xsempat nak ckp kat dye.." ana uhibbuki fillah"..xpew lah semoga dye jumpe cinta aty yg boleh membimbing dye...

sebelum aku merepek leboh panjang.jom kite tgk pic2 cute yg aku curik dr pak cik google..









pas jek aku msgg dye..aku kembali bermenung..amek mood nak tulis blog sebenar nye huhahahaa...aku pon teringat lah dkt some one ni..dlu Ex aku tu lah yg slalu kejut kan aku bangun pagi..tapi pas break..ad some one ni slalu kejut kan aku.yg paling aku tertarik dgn some ni..dye bukan saje gerakkan aku..malah dye jugak suruh aku solat subuh..

memang lah aku akan solat..tp jnis dye ni suke berpesan..terharu lah plak aku kan..tu some one tu...tapi ada lagi sorang plak...aishh !! byk nye some one aku..haha !!~~ xdew lah ..aku kan SINGLE .. 
islam xmelarang kan kita berkawan.,.?? asal kan tahu menjaga batas2 pergaulan sesama kita..yg som one lagi sorang ni..selalu bagi aku advice...selalu ceramah kan aku lah erti kate len..huhu..

dua2 nye sgt istimewa di aty aku...n aku plg rapat dgn yg 1st tu.sbb nye aku dah pernah bwk dye jumpe mak aku..n family aku pon senang dgn sikap dye..yg sorang lagi ni plak..dye nak datang jumpe family aku..tapi aku xbersedia lagi nak bawak dye jumpe family aku..

pape pon ..aku nak sgt ad some one yg berani ungkap kan dr hati.." ANA UHIBBUKI FILLAH"  pada aku  satu ari nanty..tapi bukan sekarang lah..ehhe..aku xbersedia lagi..ehh msty ad yg xtw kan ape mkne nye..ana uhibbuki fillah..kalo xtahu tu leh la pi tye ustazah korg,hehe..oke lah setakt ni dulu entry kali ini...salam..


Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
4 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

4 ulasan:

Ummu Uwais berkata...

salam...
menarik jg baca kisahnya.. :)
apa2pun, ingat Allah dlm setiap perbuatan kita lakukan..mg hati2 kita terjaga olehNya..amiin :)

blh buat istikharah tu..ada 2 org pilihan tu..hihii..

oh ya, nk betulkn sikit..sikit je.. klu someone nk ucap ungkapan tu, dia kna ckp 'ana uhibbuki fillah' coz adik seorang perempuan :) uhibbuka utk lelaki.. :-) sharing is caring... :-)

salam kenal,
sy juga syg kamu (sesama islam) kerana Allah ^__^

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

huhu tenks..sbb sy pon dh lme xegt semua ni...heheh ade jgk org yg sudi perbetul kan...:)...urmmm xmau lagi..sbb sy cume berkwn lah...sy masih memerlu kan kedua nye..:)

Aduka berkata...

btol tu.. berkwan cukuplah.. asalkan kita tau batas2nya..
=)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

aduka : wahhh lame xnmpk kamu..tetibe lak rndu hehe...tenks keh..:)

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ