HIDUP INI XKAN PERNAH SEMPURNA...

Views

hye korang ! lama kan acu xhapdet belog nie..semenjak ada masalah jiwa kacau ni..acu memang xde mood langsung nak update belog n nak ber FACEbook-2 neh...so acu cube carik mood acu balik...

sebenar nye..mood hari ni agak-2 kureng stabil jugak...sbb nyee mood bercuty maseh terasa..so acu nak cite ato kongsi kan sikit berkenaan tajuk di atas....korang pernah rasa x something yg xsempurna dalam hidup korang...??

Alhamdulilah..ape yg acu hajati sekarang acu dah dapat dalam usia muda ni..TAPI..?? masih ade tapi kan..oke acu malas nak bebel panjang..nanti korang bosan lak..hehe...

dalam hidup ni kita ada 3 benda yg xpernah nak sempurna ...mengikut 3 peringkat umur kita..


  • MASA
  • KHUDRAT
  • DUIT

okey masa kita muda...maksud acu masa kita kecik hingga remaja...alam persekolahan lah kira nya.

  • kita ada MASA..untuk memiliki sesuatu..
  • kita ada KHUDRAT untuk memiliki sesuatu..
  • tapi kita xpunyai DUIT untuk melengkap kan kehidupan mase remaja ..masa kecil kita..kesian kan...nak wat gane kecik lagi..mane leh pegang duet banyak-2.
betul x..?? kalau mase kecik dah ade duet sendiri ,,memey perfect lah idup kowg kan...mampu beli banglo sebijik..keta ferari..18 baris...so betul x..??


then yg second kehidupan yg kita lalui ialah zaman berkerja....so masa ni semua tgh gemilang kan..tapi maseh tdk sempurna..

  • kita punyai DUIT dgn sempurna..kalau kita berkeja .sah2 lah kan ada duit sendiri..
  • kita pon masih ada KHUDRAT yg kuat,,muda lagik kan .
  • tapi malang nya..kita xpunyai MASA nak memiliki ape yg kita ingin kan selama ni..thats y lah aku nak bgtahu ..hidup ini xpernah sempurna..



dan akhir sekali mesti lah usia tua kita kan..bagi yg maseh panjang umur untuk melalui usia tua kita lah kan...hopes acu di panjang kan umur dan di murah kan rezeki.. <---- melalot jap !~

  • ape yang xsempurna masa kita tua..?? kita ada DUIT..
  • kita ada MASA untuk pergi melancong ke mane2 pon..nak beli ape pon rasa nya dah mampu kan dari duit kita kumpul masa kerja dlu..
  • so  kita ni dh tua..dah xmampu...maksud lain..kita xde KHUDRAT lagi untuk melakukan semua itu..
so percaya bukan.?? HIDUP KITA XKAN PERNAH SEMPURNA..hidup lah bersederhana..sebab memey kita di ajar untuk hidup bersederhana dari kita kecik lagi kan..so ni jek lah yg acu dapat kongsi kan pada korang hari ni..so enjoyyyy !~

idea asal ..: abg acu MOHAMAD HASRI ...tag name sikit..kasik dye bangge..hoho tapi kan akhir perbualan  acu dgn die semalam ..acu cakap lah.lebeh kurang gini ar dialog acu dengan dia.

"aku xde DUIT..aku ade MASA..aku ade KHUDRAT..mak plak ade DUIT.. ade MASA ..tapi xde KHUDRAT...so aku lah tukang habes kan duet mak...sbb mak dh xde khudrat nak menghabis kan..so hidup aku akan menjadi lebih sempurna...hahahahaha "

bengang jek diorang dengar huhu...so ape kate korang betul x..?? jom share2 pendapat...







Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
6 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

6 ulasan:

YNA berkata...

Allah ciptakan kita dengan cukup sempurna tetapi kita yang tak tau menggunakannya dengan sempurna..

atas sebab sikap yg x pernah puas, kita salu merasa tidak cukup sempurna :)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

memey lol.....tapi manusia biase mcm kita neh..xkn pernah sempurna...xkan pernah ada .manusia yg perfect..

Ku Azhar berkata...

waaaaa....sabo2...hehehe

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

huhuhu sabo kenapa pulak ku..?? tol lah kan hehe..

Aniq Bukhary berkata...

Setuju sangat..

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

thanks Aniq :)

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ