Cinta harus biarkn pergi kerana..

Views


Alhamdulilah acu maseh berkesempatan untuk update blog malam ni....ntah la..dah lama acu xcakap pasal cinta..pasal perasaan..malam ni acu nak kongsi kan sedikit pasan cinta dan perasaan..

Ingat lagi pada OMBAK..?? yg selalu hadir saat acu sedih dulu..?? kalau xingat boleh baca entry acu yg sebelum2 ni..acu dan ombak dah lama xcontact.sbb..?? acu suruh ombak pergi...acu xsanggup lagi nak bersama ombak.....

Lagi pon acu dh bersama sang LILIN..yg selalu terangi malam acu..sbb tu acu biarkan ombak pergi..sbb acu xnk ombak tahu yg acu xbahagia bersama LILIN...lilin hanya menerangi malam acu..tapi akhir nya membakar diri acu sendiri..

Oke lah mungkin korang xpham ape yg acu cuba sampai kan..bagi siapa yg mengikuti perjalanan hidup dalam blog acu ni..mungkin tahu semua kisah ini..bagi yg ikuti..korang ingat lagi x pasal solat istikarah yg acu buat..??

Korang tahu ape acu nampak..??

Acu xnampak kedua-2 nya..OMBAK mahupun LILIN..berbagai pendapat acu cube bertanya..kenapa aku xnampk kedua-2..??..kebanyakan jawapan yg acu dapat...istikrah xsemestinya tunjuk melalui mimpi..tapi tunjuk melalui perasaan..

Dan akhirnya perasaan tu sndri menyakiti acu....patut lah acu xnampak petunjuk kedua-2 nya..sbb sekarang acu kehilangan kedua-2 nya...saat acu tulis entry ni..acu xhabis lagi terkilan..skit kan bila putus cinta..?? nak2 selama ni orang yg kita syg..orang yg kita cintai berpura2 kuat pegangan agama...untuk mendapat kan kita..

Hanya sebab FACEBOOK hubungan ni berakhir..selama ni sebelum couple...selalu komen2 status acu..ambil berat pasal acu....tap lepas couple...nak berbalas komen dgn acu pon xsudi..malah bila acu ajak relation..xsudi..sbb xbersedia lagi..alasan nya takut org lain tahu..

Xpe lah yg tu..tapi bila mintak pasword..xbagi jugak..bukan acu nak padam pon fb dye..acu just nak tgk sejauh mana kejujuran dia pada acu...bila dye tetap pertahan kan FB dye..acu dapat rasakan yg cuma selama ni acu jek yg beria-2 syg kan dye..sedangkan lepas couple ..jarang sekali nak hubungi acu..

Time xcouple setiap hari msti dua tiga kali call..ini lah punca cinta yg xpernah nak ADIL..mana keadilan untuk diri acu.?? sleama ni acu ni sape bagi dye..?? tunggul..? nak tunggu msg dr dye..kalau acu xmsg xde nye dye nak msg acu...

Acu baru uji sikit..tapi terus cakap kasar dgn acu..langsung xde perasaan ..siap boleh gelak kan acu lagi..dye ingat hubungan yg acu bina bersama dia ni.hanya main2..?? kalau main2 acu xkan bawak dia jumpa family acu..depan family acu pijak semut pon xmati..

Mengalah kan ustad baru naik haji..nak-2 pulah dye hadiah kan acu buku AGAMA suruh acu baca..tapi masa keluar dgn acu..xde pulak berhenti solat...sedang kan waktu zohor dh nak habis..acu sengaja tunggu...sekurang-2 nya acu boleh jama'..tapi dia..??

Acu dh start kecewa mase tu,,herm ape yg acu fikir kan selama ni semua nya berlaku dpn mata acu sendiri,Ya Allah acu bersyukur sgt-2 sebab acu di beri hidayah petunjuk...supaya memutus kan hubungan ini..malam ni ape yg keluar dari mulut dia..??? dia ckp pasal Fb yahudi..kalau yahudi knp dye maen jugak FB tu..?? knp masih nak tunjuk alim lagi..??

Acu tegur dye berkaitan solat yg dye tgl kan ..korang nak tahu dye cakap apa kat acu..??

"ek..ko alim sgt la..pakai tutup molek dah.tapi mulut macam puaka tebing biru ,haha 2 la pulun sgt belajar ilmu dunia tu ,xkemana pon..dalam kubur xtanya pon pasal FB yg duk bersungguh sgt ni "

Alangkah alim nye dia saat berkata2 kan..?? salah ke acu maseh belajar..?? bukan ke belajar tu tuntutan agama..?? acu hopes dye xterpesong lebih....taksub dgn ape yg dye baca kat Fb ni.tapi solat xpernah nak jaga...xpalah..acu xnak bukak aib sape2..cuma malam ni..pengajaran dari kisah acu ni..

Jangan mudah percaya pada lelaki yg alim hanya berdoa di dalam Wall facebook..!! buat dye terima kaseh di atas lakonan yg dye dah berlakon dpn acu..depan family acu..dpn kawan2 acu..acu hargai...kalau bukan sbb Fb  ni jugak...acu xkan kenal dye sape...acu bersyukur sbb Allah bg petunjuk ini..berhati2 lah perempuan diluar sana..banyak yg buruk dari baik nya lelaki di luar ...

PESAN unruk diri Acu,,,kini acu hanya lah sang PANTAI yg terus di sini.acu masih ada mak..acu masih ad keluarga..walaupon mlm ni sorang lagi hamba Allah dh buat acu nanges,,Acu bersyukur...sbb Allah dh tolong acu...bersyukur sgt-2...


Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
20 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

20 ulasan:

kim heeruul berkata...

kalau gua , gua bg je fb gua dkat couple gua.sikit pon gua tak takut.^^

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

hurm kenapa sbb Fb dye sngup buat acu cmni..?? acu bkn nak wt ape pon..acu just nak tgk kejujuran dye...tapi dr situ dh boleh nmpk kan dye laki cmne..???

AnNa FaRHaNa berkata...

ermm..complicated jugak nih acu...ana pun penah jgk putus cinta..tp sbb putus tu xdelah sbb hal2 mcmni..

jodoh pertemuan semua di tangan Allah..perempuan baik utk lelaki yg baik..mcmtu jgk sebaliknya..acu xperlu rsau..insyaallah,acu akan dpt yg lebih baik lagi..yakin dengan janji Allah n jgn putus berdoa k..=)

Cik Apa Saja berkata...

maknenye...Allah tak nak acu terus bersama dan sayang pada org yang bukan selayaknye untuk acu....acu boleh dpt yg lg better dr die..jauh lebih baik dr die....xpe, ade perjalanan yang sngt indah yg tersimpan untuk laluan yang sempit dan berliku2 ni...

Cik tikah berkata...

lagu rabbani ke?

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

Anna : semua org xperfect..acu cuba terima baik buruk dia..dia janji nak ubah perngai..sbb tu acu bagi dye pluang then msa rya kiteorg kuar bersama...tapi akhir nya ....jalan cerita kami cuma stkt ini acu mampu pertahan kan...memang kekadang acu ckp kasar..tapi salah ke acu pertahan kan hak acu..?

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

Cik : Acu cuba pikir positif kali ni .Alhamdulilah ..Allah tunjuk jalan nya...

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

Cik tikah : ape yg lagu Rabbani..?? xbaca habes la ni kan...

lia berkata...

orang yang Lia sayang pun pernah kata Lia gila . siap komen di fb lagi . sob3 . akan ingat sampai bila2 lah .

meisnani berkata...

acu, ta maw la sedeyh2.. nani ta ske la tgk acu sedeyh.. dulu smpai ikowt blakang lori smpah... ermm jgnla cmney...

acu, lepas acu istikharah tu, acu digalakkan utk bace mane2 surah dlm al-quran dan tgk ayat2 di muke surat sbelah kanan itu mncertikan syurga ataw neraka... law syurga mungkin dye utk acu...

tp law da mcm ney, acu ta yah la layan lelaki tu.. dye ta layak dapat acu! acu deserve utk dpt yg lebih baek.. =)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

lia : acu xkesah dye nak ckp acu ape...tapi kenapa sbb menda remeh temeh ni dye sikap mcm budak kecik..umo dh 25 ..kalau betul syg acu.dye akan bagi la..ni x..wt pe couple kalau nak berhsia sgt....hurmm

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

nani : yg ikot lori smpah tu gimik jek lebih..sje nak lepas kan stress...kali ni baru sius...kalau acu wt belog main2 tu..bse2 jek..kalau acu tulis macam ni...mkne nye acu sius..Allah bg acu jalan..acu time semua ni.tenks nani..

Nurliyana Alias berkata...

terkilan...erm sy pun masih terkilan dgn kesah cinta dulu..

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

nurliyana : awak terkilan mcm mna..?? xnak kongsi bersama..??

Nurliyana Alias berkata...

terkilan sbb die x jujur gan yana..hbungan ktorg kejap je..sblom couple ktorg kwn cm bese..tp disbbkan ketidakjujuran die, yana jd benci..kalau la die jujur mst ktorg still kwn smpai skrg..x perlu nk sakit hati sume..

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

tu lah pasal..susah kan nak crik yg jujur neh..xpaham lah laki nak ape dr kita ..??

bloghok berkata...

wachaaaaaaaa

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

huh !~

cik nAdyYa ツ berkata...

saye xpna uji bf ..
lom masenyee kott -,-"

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

try lah uji..tgk ape jadik...... takut nanty dah kawen nyesal..xkenal perangai dye betul2 sebelum kawen....

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ