Selamat Hari beranak mAk !!

Views
        

Sumpah menanges nak makan kek coklat ! ..kesian aku..kempunan ...puihh ! ..image from pakcik google 


Alhamdulilah ! syukur sangat sebab masih di panjang kan umur dan di murahkan rezeki selalu.... hari ni umor dah 20 tahun cukup ! sekelip mata .. nak caye ke x..kena time kenyataan jugak yang aku ni bukan lagi remaja belasan tahun ! puihhh ! jiwa maseh kanak2 lah ....haha

Aku pon xtahu lah nak mention sape yang PERTAMA wish bday aku..sebab malam tadi memang aku malas nak on9..aku off semua number aku..haha! malas nak di ganggu... sebab aku takut2 kalau dia wish birthday aku..sebab nye aku xnak hati ni menangis kui3 over betul !

Memang aku xtdow pon malam tadi... sakit perut teramat sangat ...terasa macam aku plak yang baru lepas bersalin huhu..pastu pi bilik mak aku..tengok2 mak pon xtidur lagi..mak cakap dia pon sakit perut.. ! huhu same plak.. bese lah mase baby2 dulu ..kalau perut kembung tu..mesti mak salah makan ! ni msti sbb mak aku salah makan ..

terliur lak aku tgk kek ni..sedap giler vavi !

Haha bajet baby jek ! sile baling bantal ramai2 kat acu ...wakakkakaka..Tahun ni burfday aku xde yang istimewa macam tahun2 lepas..haishhh ! kalau nak ingat kenangan2 birtday tahun2 lepas ,...memey menangis lah ! masa darjah 5 ngan 6 .family buat PARTI besar .,.besaran kat aku ..huhu best gile !..siap ada belon kek bagai !

Masuk form 1 . form 2.. sambut dengan akak2 kat hostel ! tu pon best jugak mak hantar kek dekat hostel ..masa tu sekolah agama hehe...Naik form 3 perangai nakal aku dengan kawan2 aku amkin menjadi..habis bilik eletrik yang selalu ade dekat belakang2 bangunan hostel tu kiteorang jadi kan BILIK BIRTHDAY PARTY aku..best gila ! sambut tepat pukul 12 malam.... seronok xterkata aku... memang setiap tahun sambut lah ..

Naik form 4 aku dah pindah sekolah.... masa ni budak baru lah kan..birthday aku pulak awal2 tahun ..mesti diorang ramai yang xtahu..Masa tu biase lah budak2 sekolah yang duduk hostel petang2 akan melepak  kat bawah ...tetibe junior aku ni berlari2 dekat aku.." kak teha ... masuk bilik cepat ..ada perjumpaan bilik "

Aisshhh ! cuak lak aku... perjumpaan ape lak..sape lak wat hal ni..aku ni pon berlari2 lah ke tingkat atas bilik P204..
So dengan pantas nye aku membukak pintu ...melupakan segala nye...tibe2 ! " happy birthday to you....happy birthday to you ! " hahaha menanges mak nokk ! malu xsah citer ar..adik angkat aku pegang kek..pastu ramai lagi member2 dalam bilik tu..macam2 dorang bawak... keropok lah.. makanan bagai2 lah..terharu jap..suprise party seumur hidup aku..tenks adik syafirah ! sambil tiup lilin kek kui3

Tu lah kenangan birthday paling manis..kenangan mase form 5 pulak..aku pindah sekolah lagi haha..bagi aku tahun tu hadiah aku ialah kawan2 baru..sebab aku mula masuk sekolah tu pada hari rabu 14 januari 2009 aku ingat lagi hehe !

Masa umur 18 tahun pulak ! masa tu aku dekat PLKN...aku diam je ..malas nak bagitahu.. tetibe mase habis kelas... satu kelas nyanyi happy birthday dekat aku..masa tu pon menanges ! ape lah aty tisu sangat aku ni...hahaha malu ! cikgu2 pon nyanyi sekali ..terharu seyhh !

Naik umur 19 tahun ni...lagi kaw2 aku kena dengan member- member..Masa tu macam biase lah..malam2 kiteorang suke lepak2 depan rumah ..dengan budak2 kelas aku..memang ramai lah kan.... aku plak boleh lupe yang jam dah pukul 12..masa tu KIMIE tok dalang dye ! yes aku ingat lagi ..

Monyet tu lah dalang nye... " teha bosan lah..jom kite pi jalan2 kat taman sana..."  mase tu aku pon xpikir panjang..sebab memang bosan pon..memang gile2 aku xperasan jam dah pukul 12...tibe2 ! pap atas kepale aku...puihh ! bau telor ! berlendir...baru nak maki dye...nahhh ! belakang aku rupe nye ramai yang follow ..amek kaw !... berbakul telor hinggap atas kepale.."happy birtday teyha .." sorang2 ikot turn wish sambil baling telo..very nice lah korang !..

Teruisshhh ! malam tu aku pi masuk umah sewa dorang... amek buah limau purut lumur muka aku..bernanah ! hahaha..busuk gila bau hanyir..sampai nak muntah aku..sampai je rumah .. mandi2...sambung2 lepak lagi...

TAHUN NI...??? mesti nak tahu kan ape jadi dgn birthday aku kali ni..?? Sorang2 mesej aku.. teha ada mana...?? teha balik lah karak cepat... puihh !! ang pa ingat aku xtahu korang nak buat ape.hahah tahun ni aku selamat dari ancaman .. setelah 6 tahun xsambut hari lahir kat rumah.. baru ni lah aku merasa sambut ari lahir dgn aman... xda ape2 yang istimewa....

Tapi yang terharu nye... dua hari sebelum tu ada sorang minah ni call aku..." happy bday Acu ! sory muna wishh awal... sebab muna takut xdapat call acu dah..muna dah masuk hostel ! " malas nak cerita siapa budak muna ni..korang sah2 kenal dye kan..?? blogger hebak tu..even budak sekolah lagi...dah beriban folowers dye kot ! aku pon jeles dgn budak ni..tenks Adik ! acu xcakap muna lupe acu dah ..hehe belajar rajen2 okeh ! :)syg dye !

Satu hari sebelum tu pon ada orang wishh ...sape lagi kalau bukan akak aku yg over tu hehe..


Dan seterusnya di bawah ni wajah2 yang wish bday aku dari pagi semalam sampai lah petang tadi... Aku amek yang mane ucapan dye wat aku tersenyum dan rasa di hargai jek lah eh hehe ..layan !~














Tenks iera for this video.... :)...








'
Bawah ni plak akak kesayangan aku yang banyak bagi semangat kat aku selame ni ..pape pon xdapat smurft yg di idam kan dye kasik jugak pic smurft ! dan ucapan dye yg memberangsangkan serta menyangapkan itu haha ...layan !..










Tibe2 tengah tgk karton spogebob pukul 5 ptg tadi..ade sorang mamat ni call..siap nyanyi  " happy birthday " huhu naseb xmenanges...kalau nyanyi depan mate aku tu..sah2 aku nanges dah hehe....nak tahu sape..?? hom tgk hasil print screen aku kat bawah ni,














Yang paling membuat kan aku tersenyum ialah ! blogger hebak ni wishh bday aku... huhu terharu seyh ! tenks lysa faizureen .. Lysa memey baik ..xsombong kan..mcm ni lah ciri2 blogger yang di sygi ramai :)


Tenks to All friends xkira lah even kau wish HB jek kat fb aku...itu dah mampu wt aku gembira..sekurang2 korang rajen jugak nak taip HB tu wish kat aku kan..dari yang selebih nye xwishh pon kan...ape yang aku kumpulkan kan..secara rawak dari Friends (3968) kat facebook aku tu...hanya 600 lbh jek kot yang wishh !..xpelah mungkin mereka2 tidak online huhu...

Ade jugak yang wish SMS jek kat num aku..pape pon even hari ni xde pape yang istimewa..bibir aku ni sentiasa senyum sebab Allah dah bagi aku hirup udara ini dgn percuma...dari orang yg kekurangan gune mesin oksigen kena bayar tu kan ..Aku bersyukur ya Allah !

Tenks jugak buat mak aku yang wish bday aku..sambil bertanya ...aku pon dengan penuh harapan meminta ...tapi...

Mak  : "kau nak adiah apa ??"
Aku   : "nak smurft mak ..."
Mak  : "ah gatal lah..dah tua pon nak patung2 bagai lagi.."
Mak  : "nak cium boleh..meh nak cium "..
Aku   : "erkkk...oke time kaseh jek lah mak huhuhu......"

Hancus harapan...najwa latif pon xwish bday aku...puihh ! semua xdapat....merajok dengan semua makhluk..mogok xmau bagi kucing aku makan ..padan muka dye.... 

Alamak ! aku xsedar diri dah kalau mula menaip ni..hambek kau punye panjang entry...haha tenks sekali lagi. jangan lupe klik SINI dan SINI hah SINI LAGI oke yang  SINI... SINI jugak taw..kalau rajen lagi klik SINI & SINI & SINI..... tenks untuk hadiah sini sini sini tu hehehe ..:) bye jangan lupe follow dan komen ! 

Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
24 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

24 ulasan:

Oppa Kudin Nz berkata...

siyes kek tu nmpk sedap. HUHU

Ramainya yg wish. Wah..

Hepi Besday !!

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

kan ! sedap giler vavi ! huhuhu....maceh wishh :)

Qaseh Qhaleesh berkata...

wahhh !
cuti nanti cik Qaseh nak buat kek coklat la .. terliur tengok kek kat atas tu .. hihii

btw, happy birthday Acu .. may Allah blessing u :) semoga acu diberikan ksihatan yg baekbaek bg mempermudahkan untuk menongkah arusarus kehidupan yg mendatang ...

happy birthday Acu ~~~~~~

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

amboi dh buat tu jgn lupe send kat acu keh ... Amin tenks syg !

Liyana Ramli berkata...

yeah! ade jugak! haha... acuuu! ramainyer wish! dah macam retisss!

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

retis ..?? puihh ! laaa hahahah..stres ni,,tgk blog dah jadik ap..gatal sgt tuka template..jenuh nak edit balik huhu

wan nurul hezrina berkata...

hepi buffday acu=)semoga allah memberkati kamuu n dilimpahkan rezki n kehidupan yang baik=)

sedap toll kek2

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

heheh tenks Wan :)

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ berkata...

komen una dekat entry bagi email & pass , nanty una tolong buatkan yang scrollbar tuh :)kalau ad fb add una dekat kemetot chomel

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

oke una ..tenks sgt2.. :)

aydah ahmad berkata...

hee ade nama ayda laaa ^^
acu kan kuat kan . senyum selalu . jage diri ^^ sayang acu <3

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

hehee tenks aydah ! ..kuat mcm aydah jugak ! syg kamu juge :)

Nyamuk Terbang berkata...

kek nmpk sedap...haha..eh aku xwish kn??kahkah

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

ko memang ,.mane nak egt aku ..puihhh !

.eypgonzales. berkata...

nak TERHARU jugak bley ..??
hek3 ...

AKU SYG KAU LAH BUDAK ! :D

Cik Yana berkata...

Eh birthday girl la. Happy Birthday! Semoga panjang umur dan murah rezeki :)

Cover handphone comel untuk handphone korang :)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

hehe maseh akk eyp ! hopes dh eppy tu..xlupe kat adk mu neh kan

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

cik yana : tenks :)

Mr.Trollulz berkata...

Ramainya friend list. Aku ada 307 jaa. Ada lar dalam tiga empat orang yang aku tak kenal. Lain lain semua kenal. Selalunya kalau birthday aku, tak ada orang wish pon. Forever alone katakan. :)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

aloh sedih nye dengar..hehe lenkali kawan jek nan sape2 ...msty org kenang kite.. :)

EZAD AMIR berkata...

wahhhhhhhh!!!rmai nya wish!
btw,hepi birthday gak

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

hehee tenks ezad !

| cik azeya | berkata...

ramainye peminat, huhu


epi belated anyway :p

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

bukan ny epminta pon hehehe... tenks kamu

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ