BUMI RAPUH BUMI TUA ! pi pindah duk planet lain lah senang..

Views
SALAM satu malaysia....haishhh lame xmengarut berikutan isu2 hots kan....?? Pepagi lagi koi dah baca kosmo... sakit jiwa aku tgk masyarakat sekarang ni...macam2 hal kan..?? Now aku nak bercakap pasal dunia SEmakin rapuh..dunia SEmakin tua....so hangpa pi pindah planet laen lah... susah sgt ke..?? <------------------- nampak aku bergurau..... :)

Anwar ibrahim di bebaskan...? aku sangat tidak setuju...puihhh ! bkn politik naa... aku setuju sgt dgn Hassan Ali yang sudah keluar dari parti pembangkang tu... kalau Hj Hadi yang pegang pas..tahun depan aku dh buleh ngundi...aku ngundi pas...aku sangat kagum dengan kepimpinan Arwah Ustaz Fadzil Mohd Nor tapi jiwa BN aku tetap mengatasi..

Hahahaha ..sejak bila aku pandai berpolitik aku pon xtahu lah..cuma aku xpaham dengan dunia sekarang..ustad azhar idrus tu...dok di tindas2 sangat..orang buat baik...di tindas2..orang yg dah terang2 salah dok di puja-puja...dok di agung2 sgt... choyyy lahh !...

Makcik PAkcik Anon ang nak komen marah2 ..marah lah..sbb aku dah xnak pendam sorang2 ..sakit hati aku tgk Malaysia ni..elok2 negara aman ,..tuh dia...3letupan bom... xsanggup aku nak hadapi peperangan kat dalam Malaysia ni..even one fine day negara kita juga akan berperang ...

Sana sini petanda akhir zaman semakin dekat..KLIK SINI KALAU XCAYA..ape yang sgt kita nampak boleh baca kat bawah ni..

Banyak saksi palsu & menyimpan kesaksian yang benar
  • “Sesungguhnya sebelum datang nya hari kiamat akan banyak kesaksian palsu dan disembunyikan kesaksian yang benar.” – Riwayat Ahmad
Orang yang hina mendapat kedudukan terhormat
  • “Di antara tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai oleh Luka’ bin Luka’ (orang yang bodoh dan hina). Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit oleh 2 orang mulia” - Riwayat Thabrani
Bukan nak tuduh sapa benar sape salah kan..cuma macam mak aku cakap..kat dunia kita boleh terlepas..akhirat nanti..? ntah lah hanya kebesaran Allah yang mengetahui mane benar mana salah...Aku pon malas nak sembang lebih2 pasal politik ni..aku cakap kat mak aku.... " malas nak ambik tahu.masing2 ade kekurangan dan kebaikan nye ..wat xport sudah "

Bak kata stephen hawking yang tengah nazak tu.. "SAYA TIDAK FIKIR KITA MANUSIA AKAN DAPAT TERUS HIDUP  1000 TAHUN AKAN DATANG TANPA MENJELAJAH KELUAR DARI PLANET BUMI YANG RAPUH INI " midle finger aku kasik kat hang ! hahaha yang bumi semakin rapuh tu aku percaya terang jelas dan nyata....tapi kalau nak keluar dari planet ni aku xrase idea kau tu bernas... ngoi punye kapir.. adoi...

Tapi dari ape yang aku baca...dari ape yang aku lihat ..dari ape yang aku dengar ..kita semua boleh nilai sendiri..dunia semakin rapuh.... dunia semakin tua....hurmm wallahualam..aku cukup rase seram kalau cakap pasal kiamat..pasal dunia....apekah korang ni xde perasaan..aku tgk semua blog cerita pasal dunia...pot pet pot pet pasal artis kena sihir lah..pasal artis mulut puaka.... xpernah ke korg fikir pasal ni..apekah korang jugak seperti aku malas nak ambil tahu??

Hati aku betul2 terpanggil hari ini untuk kongsikan semua ini..Pape pon korang ada otak..korang ada akal...pikir sendiri..Yg buruk datang dari aku dan yang mulia itu dari Allah swt...Sekian luahan hati kuciwa ! damn..

Anwar vs Saiful

Sumber KOSMO & ibunda tercinta 

Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
6 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

6 ulasan:

akuamir berkata...

huhh??!! sempat politik akhir skali uh,,haha..
as salam singgah blogwalking petang2 nie buat amal,,hehe.. :)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

tenks amir..hahha ..geram sgt dah..sepmat naa nak politik..kih3

wan nurul hezrina berkata...

datang melawat budak ngan geram..huhu..relex2..tapi mmg betulpunkan?

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

hahaha kan kan kan..betui kan..bukan nak berpolitik sgt pon.. tp just luah kan ape yg kite rase hehe

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

yeah! putri sokong acu.. sep2!

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

haha give me five syg !

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ