Jom berjimba kembali di dunia blogger??.. hehe

Views

hai guys lama sangat tak berjimba dalam blog ni kan... hehe.. Semalam 17 june 2013 adalah hari pertama Acu as student praktikal di PPPTR ( Pusat Penyelidikan Pertanian Tun Razak) .

 Alhamdulilah sekarang ni Acu melanjutkan pelajaran di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin Dungun Terengganu. Now di semester 4. Setakat ni so far so gud la stay sini..But xtahan jugak hari2 pukul 530am dah kena bangun then 630am kena gerak sampai office..Sebab kena masuk office sebelum pukul 730am..Perjalanan dari rumah ke office selama 45m ke 1jam..fuhhhh dekat sangat kan...

Aduhai nak sarapan pun xsempat.. tak ada arah dah la nak tak nak kena hadap ni semua demi masa depan yang lebih cemerlang gemilang dan terbilang.. haaa gitu hahakhak.. 

Buat pengetahuan korang kat sini lah tempat praktikal baru Acu...Dulu masa ambil sijil Acu praktikal di Jabatan Perkhidmatan Awam Cyberjaya.



So kat sini lah hari2 yang mendatang Acuu park kereta comel Acu tu hehe..

Disebabkan terpaksa menjalani praktikal sekali lagi... Maka dengan ini serta rasmi nye Acu terpaksa juga aktif berblogging semula . Dengan rasmi nye blog cun ni bakal di tatap oleh kalian semua... ngeh3...Mana tak nya.. nak online facebook memang xlah kan.. Kalau online pon semata2 untuk publish blog.. kalau tak memang xkan online..

Bukan jenis Acu nak online facebook lama2 di office.. Rosak prestasi cemerlang koi... Haaa gitu bak kata orang pahang.. Hahaha rase diri koya plak.. Best student lah sangat kan...Bagi yang tak tahu maksud koya .. sila google translate sekarang hehe...

So semalam just diberitahu projek ape yang perlu kami lakukan sepanjang berada di sini. Mula2 dia tanya Acu belajar apa di POLI ...?? jawab dengan bangga nye OOP Java languange !! Huhhhhh..... sekali dia suruh buat projek pasal java.. terus cakap tak berapa mahir...cepat2 tukar pada Database system MYsQl haha..

Dengan tak semena Acu kena belajar Visual Basic balik sebab kat office tu tak ada software mysQl..xde arah lah sepanjang duduk sini kena hadap system DBASE... Okey what ?? dari java yang xpaham sepatah haram tu hahaha.....

Apa pun yang terjadi nak tak xnak kena hadap semua ni dengan muka suci lagi tenang.. Okey nanti ada masa kita sembang lagi..Rajin2 la datang blog Acu lagi,. InsyaAllah nanti kita berkenalan lagi yaw.... 




Ehhhh... ade lagi tak blogger yang ingat Acu ni ??? huhhh...





Thanks sudi baca habis..Jangan lupa tinggalkan komen dan jejak anda..Jika entry kali ni best.. Anda mesti Like okey ?

Comments
4 Comments
style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

4 ulasan:

Mysara Ab Rahman berkata...

mai pn ngah praktikal ni..dh mggu last! hehe

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

untunglah minggu last....Acu baru minggu pertama hahaa..

Miszyuyu berkata...

hai jom join contest saya.. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

Miszyuyu berkata...

hai jom join contest saya.. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

© Segala yang tercatat di atas adalah hak milik kekal ツ tEyhasAhajE ツ